Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Nukarin avolouhoksen ympäristölupa jälleen vireillä

Kuvituskuva: Nurmijärven Uutiset / Mirja Hussain

Nukarille suunnitellun avolouhoksen ympäristölupa on jälleen vireillä Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnassa Kreate Oy:n täydennettyä lupahakemustaan.

Ympäristölautakunta myönsi lokakuussa 2016 hakijalle louhokseen liittyvät maa-aines- ja ympäristöluvat, mutta hylkäsi aloituslupahakemuksen. Muiden muassa lähialueen asukkaat, Nurmijärven kunta, Nurmijärven Luonto ja Vantaanjoen kalastusalue valittivat ympäristöluvasta Vaasan hallinto-oikeuteen.

Keväällä 2019 Vaasan hallinto-oikeus kumosi Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnan päätöksen ympäristöluvasta ja palautti asian uudelleen valmisteltavaksi. Se ei pitänyt esitettyjä selvityksiä riittävinä ympäristöluvan myöntämiselle.

Ympäristöluvan vireilläolokuulutus on nähtävillä Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen verkkosivuilla. https://tuusula.cloudnc.fi/fi-FI/Kuulutukset/KeskiUudenmaan_ymparistokeskus/Kreate_oy_maankaatopaikan_sekauml_kallio(27140)

Lue myös tämän sivuston artikkeli 1.4.2019 ”Nukarin avolouhossuunnitelma uudelleen valmisteltavaksi”.