Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Isosuon pit­kos­puu­rei­tis­tö

Kuva: Klaukkalan Isosuo © Margareta Sundell

Nurmijärven Uutiset kertoo verkkolehdessään 18.1.2022, että käyttäjät ovat löytäneet Isosuon pitkospuureitistön. Reitistöön kuuluu kaksi lenkkiä ja maastossa on puihin sijoitetut reittimerkinnät. Vs. kunnanpuutarhuri Ville Ruokoja on vastannut hankkeen teknisestä suunnittelusta ja rakennuttamisesta. Hän toivoo, että rakennettuja reittejä käytetään ja luonto jätetään muilta osin rauhaan. Osa reitistöstä tullaan myös rakentamaan esteettömäksi.

Klaukkalan Isosuo on tyypillinen keidassuo, jonka pääosa on Metsähallituksen hallinnoima 148 hehtaarin suuruinen alue Klaukkalan taajaman länsipuolella. Suolta on aikanaan nostettu turvetta ja siellä on sijainnut pehkutehdas. Isosuon luontopolun rakentamista päästiin toteuttamaan, kun Ely-keskus myönsi viime keväänä hankkeelle lähivirkistysalueiden kunnostukseen ja kehittämiseen tarkoitetun erityisavustuksen. Ely-keskuksen avustus kattaa noin puolet luontopolun kokonaiskustannuksista.

Reitistön alkuperäisessä suunnittelussa on ollut mukana Enviro, Keski-Uudenmaan ympäristökeskus, Nurmijärven kunta, Metsähallitus ja Nurmijärven Luonto ry.

Lue myös artikkeli 25.3.2021:
Isosuon luontopolulle ELY-rahaa – hanke käynnistyy ehkä jo tänä vuonna